Hot dog z kiełbaską w piwie i cebulką
Tefal
Przepis według Tefal

Hot dog z kiełbaską w piwie i cebulką

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    40 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. kiełbaski

  • 4 szt. bułki do hot dogów

  • 2 średnie białe cebule

  • 500 ml ulubione piwo

  • Masło

  • 1 łyżka brązowy cukier

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Weź widelec i nakłuj kiełbaski dookoła, a następnie potnij cebule na krążki.

  • 4szt. kiełbaski
  • 2 średnie białe cebule

Etap 2 /6

Gotuj piwo z kiełbaskami w rondlu na wolnym ogniu przez około 30 minut.

  • 4szt. kiełbaski
  • 500ml ulubione piwo

Etap 3 /6

Na patelni rozgrzej masło z 1 łyżką brązowego cukru, wrzuć cebulę, zeszklij ją i lekko skarmelizuj.

  • Masło
  • 1łyżka brązowy cukier

Etap 4 /6

Wybierz program Kiełbasa i grilluj kiełbaski, aż zbrązowieją.

Etap 5 /6

W międzyczasie przetnij bułki do hot dogów i wysmaruj wnętrze musztardą lub ketchupem.

  • 4szt. bułki do hot dogów

Etap 6 /6

Do każdej bułki włóż kiełbaskę i posyp kilkoma płatkami chili. Na koniec dodaj karmelizowaną cebulę i podawaj.