Hot dog z kiełbaską w piwie i cebulką
- Całkowity czas 1 godz.
- 40 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. kiełbaski
4 szt. bułki do hot dogów
2 średnie białe cebule
500 ml ulubione piwo
Masło
1 łyżka brązowy cukier
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Weź widelec i nakłuj kiełbaski dookoła, a następnie potnij cebule na krążki.
Etap 2 /6
Gotuj piwo z kiełbaskami w rondlu na wolnym ogniu przez około 30 minut.
Etap 3 /6
Na patelni rozgrzej masło z 1 łyżką brązowego cukru, wrzuć cebulę, zeszklij ją i lekko skarmelizuj.
Etap 4 /6
Wybierz program Kiełbasa i grilluj kiełbaski, aż zbrązowieją.
Etap 5 /6
W międzyczasie przetnij bułki do hot dogów i wysmaruj wnętrze musztardą lub ketchupem.
Etap 6 /6
Do każdej bułki włóż kiełbaskę i posyp kilkoma płatkami chili. Na koniec dodaj karmelizowaną cebulę i podawaj.