Imbirowo-jabłkowa jaglanka
Owsiana
Przepis według Owsiana

Imbirowo-jabłkowa jaglanka

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 2 min.
  • Czas przygotowania
    2 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g Kaszy jaglanej

  • 400 g Mleka

  • 6 Daktyli

  • 1 Jabłko

  • 1 Marchewka

  • 1 centymetr Imbiru

  • Soli

  • Jogurt grecki lub skyr

  • Orzechy lub masło orzechowe

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki: jabłko i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Imbir obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. Daktyle pokrój w kosteczkę.

Etap 2 /4

Do urządzenia Cook4Me wlej mleko. Dodaj kaszę jaglaną, marchewkę, jabłko, imbir, daktyle i szczyptę soli.

Etap 3 /4

Zamknij pokrywę Cook4Me i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Jaglankę podawaj z jogurtem oraz posiekanymi orzechami.