Indyk z marchewką wg Pati Sołtysik
- Całkowity czas 30 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Pierś indyka
400 g Marchew
60 g Cebula
12 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Miód
2 łyżka Cukier brązowy
2 łyżeczka Słodka papryka
0.5 łyżeczka Gałka muszkatołowa
1 łyżeczka Garam masala
Sól i pieprz
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP.
500g Pierś indyka 400g Marchew 60g Cebula 12łyżka Oliwa z oliwek 1łyżka Miód 2łyżka Cukier brązowy 2łyżeczka Słodka papryka 0.5łyżeczka Gałka muszkatołowa 1łyżeczka Garam masala Sól i pieprz
Etap 2 /5
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w podłużne kawałki, Cebulę siekamy, a marchewkę kroimy w talarki.
500g Pierś indyka 400g Marchew 60g Cebula
Etap 3 /5
Do Cook4me wlewamy 4 łyżki oliwy i wkładamy mięso, doprawiamy solą i pieprzem, słodką papryką, gałką muszkatołową oraz garam masala. Podsmażamy mieszając przez 7 min.
500g Pierś indyka 12łyżka Oliwa z oliwek 2łyżeczka Słodka papryka 0.5łyżeczka Gałka muszkatołowa 1łyżeczka Garam masala Sól i pieprz
Etap 4 /5
Do urządzenia wlewamy 8 łyżek oliwy oraz miód i wkładamy pokrojoną marchewkę oraz cebulę. Dodajemy cukier brązowy i podsmażamy mieszając przez 8 min.
400g Marchew 60g Cebula 12łyżka Oliwa z oliwek 1łyżka Miód 2łyżka Cukier brązowy
Etap 5 /5
Zakładamy pokrywkę Extra Crisp. Ustawiamy menu nr 1 i czas 10 min.