Indyk ze szparagami i szynką parmeńską z chrupiącymi czosnkowymi ziemniaczkami - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Gracja Wojtaszewska (@foodbygracja)
Przepis według Gracja Wojtaszewska (@foodbygracja)

Indyk ze szparagami i szynką parmeńską z chrupiącymi czosnkowymi ziemniaczkami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 4 Średnie ziemniaki

  • 1 łyżka Oliwy

  • Sól

  • 1 łyżeczka Czosnku w proszku

  • Zielone szparagi

  • 4 Sznycle z indyka

  • 4 Plasterki szynki parmeńskiej

  • Marynata do indyka:

  • 2 łyżka Oliwy

  • 1 łyżeczka Słodkiej papryki

  • Sól i pieprz

  • 1 łyżeczka Oregano

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wymieszaj je z oliwą oraz przyprawami. Włóż do AirFryer’a i uruchom program: temperatura na 190°C i czas na 30 minut. Wymieszaj w połowie pieczenia.

Etap 2 /4

Szparagi umyj i odetnij od nich twarde końcówki.

Etap 3 /4

Wymieszaj składniki na marynatę i nasmaruj nią sznycle z indyka. Na każdym z nich ułóż kilka szparagów i zawiń w szynkę parmeńską.

Etap 4 /4

Włóż sznycle do AirFryer’a, ustaw temperaturę na 180°C i czas na 15-18 minut. Smacznego!