Jabłka z bezą
- Całkowity czas 45 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 Jabłka
3 Białka
60 g Cukier
45 g Orzechy laskowe
45 g Kropelki czekoladowe
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obetnij wierzchołki poziomo na wysokości ok. 3/4 jabłek. Usuń miąższ bez przekłuwania skórki. Włóż jabłka i wierzchołki do naczynia.
Etap 2 /4
3in1: Wlej wodę do zbiornika. Włóż płytę grillową do urządzenia. Włóż naczynie do miski, ustaw wskazany tryb i piecz przez 10 minut. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven & Grill 9in1, umieść naczynie na płycie grillowej i wsuń ją na środkową półkę. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb DESER i piecz przez 10 minut.
Etap 3 /4
W międzyczasie do miski włóż białka i ubij je mikserem. Gdy białka staną się sztywne, stopniowo dodawaj cukier nie przerywając ubijania. Po wsypaniu całego cukru ubijaj jeszcze przez 2 minuty.
Etap 4 /4
Za pomocą szpatułki ostrożnie dodaj posiekane orzechy laskowe i kropelki czekoladowe. Wypełnij jabłka bezą, wznów wskazany tryb i piecz przez 10 minut.