Jagnięcina z fasolką szparagową
Tefal
Przepis według Tefal

Jagnięcina z fasolką szparagową

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Łopatka jagnięca

  • 3 szt. Cebula

  • 500 g Pokrojone pomidory

  • 900 g Mrożony groszek

  • 1.5 łyżeczka Mielona kurkuma

  • 1.5 łyżeczka Mielony kminek

  • 2 łyżka Przecier pomidorowy

  • 2 łyżka Sok z cytryny

  • 2 łyżka Olej roślinny

  • 150 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4Me.

  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 3 /6

Podsmaż cebulę, aż zacznie się rumienić. Dodaj mięso, przyprawy, sól i pieprz. Wymieszaj i smaż przez 2 minuty.

  • 900g Łopatka jagnięca
  • 3szt. Cebula
  • 1.5łyżeczka Mielona kurkuma
  • 1.5łyżeczka Mielony kminek

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki oprócz soku z cytryny, na koniec dodając fasolę. Dopraw solą.

  • 500g Pokrojone pomidory
  • 900g Mrożony groszek
  • 2łyżka Przecier pomidorowy
  • 150ml Woda

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Dopraw sokiem z cytryny. Podawaj z ryżem.

  • 2łyżka Sok z cytryny