Jajecznica Szczypiora - przepisy Cook4Me | Tefal
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Jajecznica Szczypiora

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 8 Dużych jaj

  • 1 Duża cebula

  • 1 łyżka Masła

  • 0.5 łyżeczka Soli

  • 50 ml Śmietanki słodkiej

  • Szczypiorek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Cebulkę pokrój w drobną kostkę, jaja wbij do osobnej miseczki, szczypiorek posiekaj.

Etap 2 /4

Do rozgrzanego garnka dodaj masło i podsmaż cebulę.

Etap 3 /4

Dodaj jaja, sól oraz śmietankę. Mieszaj, aż jajka się zetną.

Etap 4 /4

Posyp posiekanym szczypiorkiem.