Jajka curry po Keralsku
Tefal
Przepis według Tefal

Jajka curry po Keralsku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    11 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 łyżka Olej kokosowy

  • 1 łyżeczka Nasiona gorczycy

  • 1 łyżeczka Nasiona kopru włoskiego

  • 2 szt. Cebula

  • 400 g Pomidor

  • 3 centymetr Korzeń imbiru

  • 1 łyżka Curry

  • 1 łyżeczka Kurkuma

  • 15 ml Woda

  • 4 szt. Jajka

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 2łyżka Olej kokosowy
  • 1łyżeczka Nasiona gorczycy
  • 1łyżeczka Nasiona kopru włoskiego
  • 2szt. Cebula
  • 400g Pomidor
  • 3centymetr Korzeń imbiru
  • 1łyżka Curry
  • 1łyżeczka Kurkuma
  • 15ml Woda
  • 4szt. Jajka

Etap 2 /8

Posiekaj cebulę.

  • 2szt. Cebula

Etap 3 /8

Wlej olej do misy.

  • 2łyżka Olej kokosowy

Etap 4 /8

Podsmaż gorczycę i koper włoski. Dodaj cebulę i smaż przez 2 minuty.

  • 1łyżeczka Nasiona gorczycy
  • 1łyżeczka Nasiona kopru włoskiego
  • 2szt. Cebula

Etap 5 /8

Dodaj pomidory, imbir, curry i kurkumę. Wlej wodę. Przypraw.

  • 400g Pomidor
  • 3centymetr Korzeń imbiru
  • 1łyżka Curry
  • 1łyżeczka Kurkuma
  • 15ml Woda

Etap 6 /8

Gotowanie pod ciśnieniem

Etap 7 /8

Dodaj jajka i gotuj 3 minuty.

  • 4szt. Jajka

Etap 8 /8

Udekoruj kolendrą i podawaj.