Jesienna zupa
Tefal
Przepis według Tefal

Jesienna zupa

ratings.4.7

4.7/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Marchewki

  • 400 g Dynia

  • 2 szt. Czosnek

  • 2 szt. Trawa cytrynowa

  • 15 g Imbir

  • 700 ml Bulion drobiowy

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • Liście pachnotki

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 400g Marchewki
  • 400g Dynia
  • 2szt. Czosnek
  • 2szt. Trawa cytrynowa
  • 15g Imbir
  • 700ml Bulion drobiowy
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • Liście pachnotki

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4Me.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Zrumień czosnek i imbir. Dodaj marchew i pokrojoną w kostkę dynię. Wymieszaj do uzyskania różnokolorowej kompozycji.

  • 400g Marchewki
  • 400g Dynia
  • 2szt. Czosnek
  • 15g Imbir

Etap 4 /6

Dodaj trawę cytrynową. Wrzuć ją do bulionu.

  • 2szt. Trawa cytrynowa
  • 700ml Bulion drobiowy

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Wymieszaj i odcedź zupę. Podawaj z odrobiną liści pachnotki.

  • Liście pachnotki