Jesienne placuszki z jabłkami i cynamonem wg Pati Sołtysik
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
3 Jajka
200 ml Mleka
100 g Mąki pszennej
140 g Startego jabłka na grubych oczkach
2 łyżeczka Cynamonu
2 łyżeczka Brązowego cukru
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Oddziel białka od żółtek.
Etap 2 /4
Za pomocą miksera ubij białka na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Etap 3 /4
Do miski z pianą z białek dodaj żółtka, starte jabłko, mąkę oraz cynamon i bardzo dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /4
Za pomocą łyżki nabieraj niewielkie ilości ciasta i smaż na nieprzywierającej patelni z obu stron.