Kado Meringue
- Całkowity czas 2 godz. 53 min.
- 30 min.Czas przygotowania 
- 2 godz. 13 min.Gotowanie 
- 10 min.Studzenie 
Składniki
3 porcje
- 3 szt. Białka jajek 
- 210 g Cukier 
- 300 g Ciemna czekolada 
- 12 szt. Herbatniki 
Akcesoria
- Nieprzywierająca forma 
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Białka ubij na sztywno, następnie dodaj cukier i utrzyj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij z niego 10 podłużnych ciastek o szerokości 1 cm do lekko naoliwionej nieprzywierającej formy. Umieść formę w Cake Factory.
Etap 2 /7
Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 3 /7
Ostrożnie wyjmij formę i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 4 /7
Aby przygotować polewę do ciastek, w międzyczasie, pokrusz kruche ciasteczka do miski.
Etap 5 /7
Rozpuść czekoladę używając programu ze wskazanym czasem gotowania. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 6 /7
Delikatnie obtocz ciastka w czekoladzie na 4/5 długości i posyp pokruszonymi herbatnikami. Ułóż beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Etap 7 /7
Wstaw do lodówki na 10 minut.

