Kalafior po hiszpańsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kalafior po hiszpańsku

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg Kalafior

  • 500 g Pomidory

  • 200 g Mule

  • 200 g Krewetki gambas

  • 100 g Chorizo

  • 1 szt. Szafran

  • 100 ml Bulion

  • 2 szt. Ząbki czosnku

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 łyżka Mąka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej do Cook4Me oliwę.

  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Regularnie mieszając podsmażaj przez 5 minut chorizo z czosnkiem. Dodaj krewetki gambas. Podgrzewaj przez 2 min. Dodaj pomidory. Podgrzewaj przez 2 min.

  • 500g Pomidory
  • 200g Krewetki gambas
  • 100g Chorizo
  • 2szt. Ząbki czosnku

Etap 4 /6

Dodaj mąkę, dobrze wymieszaj, dodaj kalafior, szafran, bulion, sól i pieprz do smaku.

  • 1kg Kalafior
  • 1szt. Szafran
  • 100ml Bulion
  • 1łyżka Mąka

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Dodaj mule. Wymieszaj. Przykryj i odstaw do ostygnięcia na 1 minutę.

  • 200g Mule