Kalafior po hiszpańsku
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Kalafior
500 g Pomidory
200 g Mule
200 g Krewetki gambas
100 g Chorizo
1 szt. Szafran
100 ml Bulion
2 szt. Ząbki czosnku
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Mąka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej do Cook4Me oliwę.
Etap 3 /6
Regularnie mieszając podsmażaj przez 5 minut chorizo z czosnkiem. Dodaj krewetki gambas. Podgrzewaj przez 2 min. Dodaj pomidory. Podgrzewaj przez 2 min.
Etap 4 /6
Dodaj mąkę, dobrze wymieszaj, dodaj kalafior, szafran, bulion, sól i pieprz do smaku.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Dodaj mule. Wymieszaj. Przykryj i odstaw do ostygnięcia na 1 minutę.