Kanapka Rubena - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Kanapka Rubena

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.5 kg Mostka wołowego

  • 1 łyżka Pieprzu

  • 2 łyżka Soli

  • 1 Opakowanie kminku

  • 15 g Papryki słodkiej

  • 40 g Musztardy

  • 50 g Cukru

  • 150 ml Wody

  • 200 g Kapusty kiszonej

  • Ser cheddar w plastrach

  • Chleb baltonowski

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Mostek luzujemy (wycinamy błony), nacieramy solą, pieprzem, kminkiem, następnie smarujemy musztardą i posypujemy papryką.

  • 1.5kg Mostka wołowego
  • 1łyżka Pieprzu
  • 2łyżka Soli
  • 1 Opakowanie kminku
  • 15g Papryki słodkiej
  • 40g Musztardy

Etap 2 /3

Do misy Cook4me wsypujemy cukier, wlewamy wodę i wkładamy mostek. Gotujemy pod ciśnieniem w trybie express przez 50 minut.

  • 50g Cukru
  • 150ml Wody

Etap 3 /3

Wyjmujemy mostek i kroimy w dość cienkie plastry. Kromkę chleba (może być lekko zgrillowana) smarujemy musztardą. Układamy plastry mięsa (ok. 4-5 sztuk), ser cheddar, kapustę kiszoną, przykrywamy drugą kromką i kroimy kanapkę na pół.

  • 40g Musztardy
  • 200g Kapusty kiszonej
  • Ser cheddar w plastrach
  • Chleb baltonowski