Kanapka klubowa - przepisy Optigrill Elite | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kanapka klubowa

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 8 kawałek chleb na zakwasie

  • 8 kawałek boczek

  • 4 łyżka majonez

  • 4 kawałek pierś z pieczonego indyka

  • 120 g ser comte

  • 1 szt. pomidor

  • 100 g młody szpinak

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Włącz grill. Wybierz program Boczek i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść wędzony boczek na grillu i zamknij go. Naciśnij OK, aby rozpocząć gotowanie. Piecz do czasu, aż na ekranie wyświetli się komunikat „Średnio upieczone” lub dopóki kontrolka nie zaświeci się na pomarańczowo.

  • 8kawałek boczek

Etap 2 /5

Połóż grillowane plasterki na talerzu, weź papierowy ręcznik i ostrożnie wytrzyj tace grillowe. Wybierz program Kanapka i naciśnij OK.

Etap 3 /5

Posmaruj cztery kromki chleba majonezem. Połóż na nich plasterki indyka, grillowany boczek i plasterki sera. Na wszystko nałóż pozostałe kromki chleba.

  • 8kawałek chleb na zakwasie
  • 8kawałek boczek
  • 4łyżka majonez
  • 4kawałek pierś z pieczonego indyka
  • 120g ser comte

Etap 4 /5

Po rozgrzaniu urządzenia umieść dwie kanapki na grillu i zamknij go. Grilluj zgodnie ze swoimi preferencjami: „lekko upieczone” (kolor żółty), „grillowane” (kolor pomarańczowy) lub „chrupiące” (kolor czerwony). Weź pozostałe kanapki i powtórz kroki.

Etap 5 /5

Połóż kanapki na talerzu. Otwórz je delikatnie i dodaj plasterki pomidorów i liście szpinaku, a następnie podawaj.

  • 1szt. pomidor
  • 100g młody szpinak