Karbonada - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Karbonada

ratings.2.7

2.7/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Wołowina

  • 3 Cebula

  • 200 g Boczek

  • 4 łyżka Olej arachidowego

  • 500 ml Piwo

  • 1 łyżka Cukier trzcinowy

  • 1 Liść laurowy

  • 2 szczypta Tymianek

  • 80 g Piernik

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 600g Wołowina
  • 3 Cebula
  • 200g Boczek
  • 4łyżka Olej arachidowego
  • 500ml Piwo
  • 1łyżka Cukier trzcinowy
  • 1 Liść laurowy
  • 2szczypta Tymianek
  • 80g Piernik
  • Sól i pieprz

Etap 2 /7

Posiekaj cebulę. Pokrój wołowinę w kostkę i obtocz w mące.

  • 3 Cebula

Etap 3 /7

Wlej olej do misy.

  • 4łyżka Olej arachidowego

Etap 4 /7

Przyrumień wołowinę i wyjmij z misy. Podsmaż cebulę. Dodaj boczek i również przyrumień.

  • 600g Wołowina
  • 3 Cebula
  • 200g Boczek

Etap 5 /7

Włóż wołowinę ponownie do misy, dodaj piwo, cukier trzcinowy, tymianek i liść laurowy. Dopraw solą i pieprzem.

  • 600g Wołowina
  • 500ml Piwo
  • 1łyżka Cukier trzcinowy
  • 1 Liść laurowy
  • 2szczypta Tymianek
  • Sól i pieprz

Etap 6 /7

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 7 /7

Dodaj pokruszonego piernika i serwuj!

  • 80g Piernik