Karbonada
- Całkowity czas 40 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Wołowina
3 Cebula
200 g Boczek
4 łyżka Olej arachidowego
500 ml Piwo
1 łyżka Cukier trzcinowy
1 Liść laurowy
2 szczypta Tymianek
80 g Piernik
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Posiekaj cebulę. Pokrój wołowinę w kostkę i obtocz w mące.
Etap 3 /7
Wlej olej do misy.
Etap 4 /7
Przyrumień wołowinę i wyjmij z misy. Podsmaż cebulę. Dodaj boczek i również przyrumień.
Etap 5 /7
Włóż wołowinę ponownie do misy, dodaj piwo, cukier trzcinowy, tymianek i liść laurowy. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 6 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 7 /7
Dodaj pokruszonego piernika i serwuj!