Karkówka według Kiszki Ziemniaczanej
- Całkowity czas 36 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 26 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
450 g Karkówka
1.5 szt. Cebula
0.5 szt. Czerwona papryka
2 łyżka Mąka pszenna
1 szt. Liść laurowy
2 szt. Ziele angielskie
2 szt. Czosnek
0.5 łyżeczka Sól
0.5 łyżeczka Pieprz
1 łyżeczka Słodka papryka
200 ml Woda
1.5 łyżeczka Olej roślinny
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki
Etap 2 /9
Osusz mięso ręcznikiem papierowym i delikatnie, niezbyt cienko rozbij je pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej. Oprósz karkówkę solą, pieprzem i słodką papryką, a następnie obtocz kotlety w mące pszennej.
Etap 3 /9
Paprykę przekrój na kilka kawałków.
Etap 4 /9
Cebulę pokrój w piórka, czosnek na plasterki.
Etap 5 /9
Wlej 1,5 łyżeczki oleju do Cook4me
Etap 6 /9
Podsmaż mięso z obu stron (po 2 kotlety jednocześnie) Gotuj 5 minut
Etap 7 /9
Dodaj cebulę i czosnek Gotuj 1 minutę
Etap 8 /9
Dodaj paprykę, 200 ml wody, liść laurowy, ziela angielskie Gotuj 20 minut
Etap 9 /9
Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.