Kebaby kofta - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kebaby kofta

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    20 min.

Składniki

8 osób

  • 600 g Mielona wołowina

  • 50 g Cebula

  • 15 g Bułka tarta

  • 2 łyżka Pietruszka

  • 2 łyżka Świeża mięta

  • 2 łyżeczka Mielony kmin rzymski

  • 1 łyżeczka Ziarna kolendry

  • 0.5 łyżeczka Sól

  • Pieprz

  • 8 Drewniane szpikulce, 15 cm

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Drobno posiekaj pietruszkę.

  • 2łyżka Pietruszka

Etap 2 /7

Za pomocą tłuczka i moździerza lub boku noża ostrożnie rozgnieć ziarna kolendry. Drobno posiekaj miętę i pietruszkę, a następnie posiekaj cebulę.

  • 50g Cebula
  • 2łyżka Pietruszka
  • 2łyżka Świeża mięta
  • 1łyżeczka Ziarna kolendry

Etap 3 /7

Wsyp posiekane mięso do miski. Dodaj posiekaną cebulę, bułkę tartą, pietruszkę i posiekaną miętę. Dodaj kmin i rozgniecione ziarna kolendry. Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj, aby równo rozdzielić składniki.

  • 600g Mielona wołowina
  • 15g Bułka tarta
  • 2łyżeczka Mielony kmin rzymski
  • 0.5łyżeczka Sól
  • Pieprz

Etap 4 /7

Uformuj w rękach kiełbaski o wadze ok. 50 g i ułóż je blisko siebie. Nadziej dwie kiełbaski na szpikulec, jedna za drugą. Dociśnij je, aby dobrze leżały na szpikulcu. Pozostałe szpikulce przygotuj w ten sam sposób.

  • 8 Drewniane szpikulce, 15 cm

Etap 5 /7

Połóż szpikulce z kebabem na talerzu i włóż do lodówki na 20 minut, aby kiełbaski stwardniały.

Etap 6 /7

Włóż szpikulce z kebabem do Easy Fry. Wybierz program GRILL i piecz przez 5 minut. Środek kiełbasek powinien być lekko różowy – dzięki temu nie wysuszą się.

Etap 7 /7

Podawaj od razu z grillowanymi warzywami i ulubionym lekkim sosem.