Kebaby kofta
- Całkowity czas 35 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 20 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
600 g Mielona wołowina
50 g Cebula
15 g Bułka tarta
2 łyżka Pietruszka
2 łyżka Świeża mięta
2 łyżeczka Mielony kmin rzymski
1 łyżeczka Ziarna kolendry
0.5 łyżeczka Sól
Pieprz
8 Drewniane szpikulce, 15 cm
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Drobno posiekaj pietruszkę.
Etap 2 /7
Za pomocą tłuczka i moździerza lub boku noża ostrożnie rozgnieć ziarna kolendry. Drobno posiekaj miętę i pietruszkę, a następnie posiekaj cebulę.
Etap 3 /7
Wsyp posiekane mięso do miski. Dodaj posiekaną cebulę, bułkę tartą, pietruszkę i posiekaną miętę. Dodaj kmin i rozgniecione ziarna kolendry. Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj, aby równo rozdzielić składniki.
Etap 4 /7
Uformuj w rękach kiełbaski o wadze ok. 50 g i ułóż je blisko siebie. Nadziej dwie kiełbaski na szpikulec, jedna za drugą. Dociśnij je, aby dobrze leżały na szpikulcu. Pozostałe szpikulce przygotuj w ten sam sposób.
Etap 5 /7
Połóż szpikulce z kebabem na talerzu i włóż do lodówki na 20 minut, aby kiełbaski stwardniały.
Etap 6 /7
Włóż szpikulce z kebabem do Easy Fry. Wybierz program GRILL i piecz przez 5 minut. Środek kiełbasek powinien być lekko różowy – dzięki temu nie wysuszą się.
Etap 7 /7
Podawaj od razu z grillowanymi warzywami i ulubionym lekkim sosem.