Kiełbasa po chłopsku
- Całkowity czas 12 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
6 Kawałków kiełbasy śląskiej
6 Średnich cebul
2 Duże papryki czerwone
50 g Masła klarowanego
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Majeranku
200 ml Wody
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Cebulę pokrój w piórka, paprykę w grubsze paski, a kiełbasę ponacinaj z dwóch stron.
Etap 3 /6
Na rozgrzane masło dodaj cebulę. Podsmaż.
Etap 4 /6
Do garnka dodaj paprykę oraz przyprawy. Wymieszaj i podsmaż.
Etap 5 /6
Kiełbasę ułóż na podsmażonej papryce i cebuli, dodaj wodę. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Umieść nakładkę Extra Crisp na urządzeniu. Ustaw tryb Grillowanie na 7 min na 200°C.