Klasyczny domowy hamburger
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
50 g bułka tarta
50 ml mleko
zioła prowansalskie
sól
pieprz
2 szt. jajka, ubite
50 g ser tarty
2 goździk posiekany czosnek
250 g mielona wołowina
4 szt. bułki do burgerów przekrojone na pół
musztarda dijon
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wymieszaj bułkę tartą, mleko, zioła prowansalskie, sól, pieprz, jajka, ser i czosnek. Dodaj mieloną wołowinę.
Etap 2 /4
Mieszaj, aż konsystencja masy stanie się jednorodna. Następnie uformuj kotlety o równej wielkości.
Etap 3 /4
Posmaruj płyty grillowe olejem. – Włącz grill. – Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść kotlety na grillu i opuść pokrywkę. Nie przerywaj pieczenia, dopóki kontrolka nie zaświeci się na czerwono lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Dobrze upieczone”.
Etap 4 /4
Na dolnej połówce bułki hamburgerowej rozsmaruj ulubiony sos lub przyprawy. Na wszystkim połóż kotlet. Na kotlecie połóż ulubione dodatki, a następnie drugą połówkę bułki.