Klopsiki Kofta
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
750 g Mielona wołowina
500 g Pomidory
1.5 Czosnek
3 łyżka Oliwa z oliwek
9 Kolendra
3 Szalotki
100 ml Woda
6 łyżeczka Przyprawy do Kofty
Sól, pieprz
30 g Orzeszki pini
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
750g Mielona wołowina 500g Pomidory 1.5 Czosnek 3łyżka Oliwa z oliwek 9 Kolendra 3 Szalotki 100ml Woda 6łyżeczka Przyprawy do Kofty Sól, pieprz 30g Orzeszki pini
Etap 2 /9
Obierz czosnek.
1.5 Czosnek
Etap 3 /9
Posiekaj szalotki.
3 Szalotki
Etap 4 /9
Posiekaj kolendrę.
9 Kolendra
Etap 5 /9
Wymieszaj wołowinę, kolendrę, szalotki, czosnek, przyprawy, orzeszki pinii, sól i pieprz. Uformuj kulki o wadze 30 g. Wlej olej na do Cook4me.
750g Mielona wołowina 1.5 Czosnek 3łyżka Oliwa z oliwek 9 Kolendra 3 Szalotki 6łyżeczka Przyprawy do Kofty Sól, pieprz 30g Orzeszki pini
Etap 6 /9
Zrumień klopsiki z każdej strony, wyjmij, gdy będą gotowe.
Etap 7 /9
Wymieszaj wodę i pomidory, aby uzyskać sos. Umieść w Cook4me, dodaj klopsiki.
500g Pomidory 100ml Woda
Etap 8 /9
Gotuj w Cook4me.
Etap 9 /9
Klopsiki podawaj z semoliną.