Klopsiki jagnięce
- Całkowity czas 16 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Jajko
40 g Bułka tarta
600 g Jagnięcina
1 łyżka Przyprawa Ras el hanout
150 g Cebula
400 g Pomidorowa passata
100 ml Bulion warzywny
2 łyżeczka Rozmaryn
120 g Jarmuż
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
1 Jajko 40g Bułka tarta 600g Jagnięcina 1łyżka Przyprawa Ras el hanout 150g Cebula 400g Pomidorowa passata 100ml Bulion warzywny 2łyżeczka Rozmaryn 120g Jarmuż
Etap 2 /8
Pokrój cebulę.
150g Cebula
Etap 3 /8
Rozbij jajko.
1 Jajko
Etap 4 /8
Wymieszaj jajko, bułkę tartą, mięso i przyprawy. Uformuj kulki z mieszanki (ok. 16).
1 Jajko 40g Bułka tarta 600g Jagnięcina 1łyżka Przyprawa Ras el hanout
Etap 5 /8
Przyrumień klopsiki (w razie potrzeby partiami). Wyciągnij klopsiki z misy.
Etap 6 /8
Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem jarmużu). Dobrze wymieszaj i dodaj klopsiki z powrotem.
400g Pomidorowa passata 100ml Bulion warzywny 2łyżeczka Rozmaryn
Etap 7 /8
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 8 /8
Dodaj jarmuż. Zamknij pokrywkę na 1 minutę. Podawaj i ciesz się znakomitym daniem!
120g Jarmuż