Klopsiki jagnięce - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Klopsiki jagnięce

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Jajko

  • 40 g Bułka tarta

  • 600 g Jagnięcina

  • 1 łyżka Przyprawa Ras el hanout

  • 150 g Cebula

  • 400 g Pomidorowa passata

  • 100 ml Bulion warzywny

  • 2 łyżeczka Rozmaryn

  • 120 g Jarmuż

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 1 Jajko
  • 40g Bułka tarta
  • 600g Jagnięcina
  • 1łyżka Przyprawa Ras el hanout
  • 150g Cebula
  • 400g Pomidorowa passata
  • 100ml Bulion warzywny
  • 2łyżeczka Rozmaryn
  • 120g Jarmuż

Etap 2 /8

Pokrój cebulę.

  • 150g Cebula

Etap 3 /8

Rozbij jajko.

  • 1 Jajko

Etap 4 /8

Wymieszaj jajko, bułkę tartą, mięso i przyprawy. Uformuj kulki z mieszanki (ok. 16).

  • 1 Jajko
  • 40g Bułka tarta
  • 600g Jagnięcina
  • 1łyżka Przyprawa Ras el hanout

Etap 5 /8

Przyrumień klopsiki (w razie potrzeby partiami). Wyciągnij klopsiki z misy.

Etap 6 /8

Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem jarmużu). Dobrze wymieszaj i dodaj klopsiki z powrotem.

  • 400g Pomidorowa passata
  • 100ml Bulion warzywny
  • 2łyżeczka Rozmaryn

Etap 7 /8

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 8 /8

Dodaj jarmuż. Zamknij pokrywkę na 1 minutę. Podawaj i ciesz się znakomitym daniem!

  • 120g Jarmuż