Knedle tyrolskie
Tefal
Przepis według Tefal

Knedle tyrolskie

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    45 min.

Składniki

6 osób

  • 1 Bulion w kostkach

  • 15 cl Woda

  • 250 g Pokrojone suche pieczywo

  • 2 Jajka

  • 30 g Posiekana biała cebula

  • 2 łyżeczka Posiekana pietruszka

  • 1 łyżeczka Szczypiorek

  • 25 cl Mleko

  • 30 g Mąka

  • 100 cl Woda

  • 2 szczypta Sól

  • 2 szczypta Pieprz

  • 10 g Masło

Akcesoria

  • Ubijaczka
    Ubijaczka

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Do dużego garnka wlej wodę, dodaj kostkę rosołową i doprowadź do wrzenia.

  • 1 Bulion w kostkach
  • 15cl Woda

Etap 2 /7

W misie robota umieść suche pieczywo, mleko, pietruszkę, szczypiorek, mąkę, sól i pieprz.

  • 250g Pokrojone suche pieczywo
  • 2łyżeczka Posiekana pietruszka
  • 1łyżeczka Szczypiorek
  • 25cl Mleko
  • 30g Mąka
  • 2szczypta Sól
  • 2szczypta Pieprz

Etap 3 /7

Naciśnij "Start" i stopniowo dodawaj bulion, nie przerywając pracy urządzenia.

  • Ubijaczka

Etap 4 /7

Wyjmij miskę i w palcach uformuj z mieszanki kulki wielkości orzechów.

Etap 5 /7

KROK NALEŻY USUNĄĆ

Etap 6 /7

Umieść kulki we wrzącej wodzie. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez 15 minut.

  • 100cl Woda

Etap 7 /7

Dla lepszego smaku podawaj w ceramicznej misce z łyżką masła.