Knedle tyrolskie
- Całkowity czas 1 godz. 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 45 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 Bulion w kostkach
15 cl Woda
250 g Pokrojone suche pieczywo
2 Jajka
30 g Posiekana biała cebula
2 łyżeczka Posiekana pietruszka
1 łyżeczka Szczypiorek
25 cl Mleko
30 g Mąka
100 cl Woda
2 szczypta Sól
2 szczypta Pieprz
10 g Masło
Akcesoria
Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Do dużego garnka wlej wodę, dodaj kostkę rosołową i doprowadź do wrzenia.
Etap 2 /7
W misie robota umieść suche pieczywo, mleko, pietruszkę, szczypiorek, mąkę, sól i pieprz.
Etap 3 /7
Naciśnij "Start" i stopniowo dodawaj bulion, nie przerywając pracy urządzenia.
Etap 4 /7
Wyjmij miskę i w palcach uformuj z mieszanki kulki wielkości orzechów.
Etap 5 /7
KROK NALEŻY USUNĄĆ
Etap 6 /7
Umieść kulki we wrzącej wodzie. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez 15 minut.
Etap 7 /7
Dla lepszego smaku podawaj w ceramicznej misce z łyżką masła.