Kokosowa zupa z soczewicy i mango - przepisy Cook4Me | Tefal
Dr Hanna Stolińska
Przepis według Dr Hanna Stolińska

Kokosowa zupa z soczewicy i mango

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 180 g Czerwona soczewica

  • 1 l Bulion warzywny

  • 680 g Pomidor

  • 180 g Marchew

  • 1 Sok cytrynowy

  • 230 g Mleko kokosowe

  • 560 g Mango

  • 40 g Orzech nerkowca

  • 4 łyżka Kolendra

  • 2 Imbir

  • Chilli

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Soczewicę i startą marchewkę̨ gotujemy w bulionie przez 10 minut pod średnim ciśnieniem.

  • 180g Czerwona soczewica
  • 1l Bulion warzywny
  • 180g Marchew

Etap 2 /7

Kroimy w większą kostkę pomidory i mango.

  • 680g Pomidor
  • 560g Mango

Etap 3 /7

Dodajemy do garnka pomidory, mango, mleko kokosowe, orzechy i przyprawy.

  • 680g Pomidor
  • 230g Mleko kokosowe
  • 560g Mango
  • 40g Orzech nerkowca
  • 4łyżka Kolendra
  • 2 Imbir
  • Chilli

Etap 4 /7

Gotujemy jeszcze do 10 minut.

Etap 5 /7

Wyciskamy cytrynę lub limonkę.

  • 1 Sok cytrynowy

Etap 6 /7

Blendujemy zupę na krem.

Etap 7 /7

Przelewamy do miseczek i posypujemy kolendrą.

  • 4łyżka Kolendra