Koktajl Scorpion Tiki
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 kostki lodu
200 g ananas
400 g mango
235 ml dojrzały rum
60 ml brandy
170 g syrop orszadowy
180 ml świeży sok pomarańczowy
30 ml sok z cytryny
30 ml rum 75,5%
cytryna
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Obierz ananasa i mango i pokrój je na małe kostki.
200g ananas 400g mango
Etap 2 /8
Włóż kostki lodu, ananasa i mango do blendera.
4 kostki lodu 200g ananas 400g mango
Etap 3 /8
Naciśnij i przytrzymaj przycisk „PulsePulse” przez 30 sekund.
Etap 4 /8
Do blendera dodaj dojrzały rum, brandy, syrop orszadowy, sok ze świeżych pomarańczy i sok ze świeżej cytryny.
235ml dojrzały rum 60ml brandy 170g syrop orszadowy 180ml świeży sok pomarańczowy 30ml sok z cytryny
Etap 5 /8
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 6 /8
Przelej wszystko do specjalnej miski do drinków Scorpion, wypełnionej dużą ilością lodów.
Etap 7 /8
Środek miski wypełnij rumem. Ozdób owocami. Podpal rum zapalniczką.
30ml rum 75,5% kawałek cytryna
Etap 8 /8
Zgaś ogień i włóż długie słomki. Delektuj się koktajlem w towarzystwie przyjaciół.