Koktajl maślankowy z czerwonymi owocami
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
500 g jogurt naturalny
500 ml maślanka
2 łyżka dżem z czerwonych owoców
200 g czerwone owoce (jeżyny, borówki, truskawki, maliny)
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Umyj czerwone borówki.
Etap 2 /8
Dodaj jogurt naturalny, maślankę i dżem do blendera.
Etap 3 /8
Ustaw wskazany program na 30 sekund i uruchom go.
Etap 4 /8
Przelej wszystko do pojemnika i odstaw. Opłucz miskę blendera.
Etap 5 /8
Włóż czerwone owoce do blendera.
Etap 6 /8
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 7 /8
Przelej przecier z czerwonych owoców do szklanek. Polej maślanką. Dobrze wymieszaj słomką.
Etap 8 /8
Ozdób pozostałymi czerwonymi owocami i serwuj schłodzony.