Koktajl miętowo-czekoladowy
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 ml mleko roślinne
300 g mrożone banany w plasterkach
2 garść świeża mięta
40 g łuskane, pokruszone i prażone ziarna kakaowe (lub w przypadku wersji wegańskiej okruchy czekolady)
2 łyżka masa migdałowa
1 łyżeczka ekstrakt z mięty (opcjonalnie)
1 szczypta spirulina w proszku do zabarwienia (opcjonalnie)
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem kakao.
Etap 2 /4
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 3 /4
Po zakończeniu programu dodaj czekoladę, a następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk „Pulse” przez kilka sekund, aby ją pokruszyć.
Etap 4 /4
Przelej do szklanek, ozdób czekoladą i od razu podawaj.