Koktajl mleczny z mango, marakui i kokosa
Tefal
Przepis według Tefal

Koktajl mleczny z mango, marakui i kokosa

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g mango

  • 200 g sorbet z mango

  • 250 ml woda kokosowa

  • 10 g korzeń alpinii (lub korzeń imbiru)

  • 150 g marakuja

  • 4 kostki lodu

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Obierz mango i pokrój miąższ. Obierz i posiekaj alpinię.

  • 400g mango
  • 10g korzeń alpinii (lub korzeń imbiru)

Etap 2 /5

Do miski włóż dodaj mango, sorbet, alpinię i kostki lodu, a następnie wlej wodę kokosową.

  • 200g sorbet z mango
  • 250ml woda kokosowa
  • 4 kostki lodu

Etap 3 /5

Przykryj pokrywką. Ustaw wskazany program na 30 sekund i uruchom go. W razie potrzeby uruchom program ponownie.

Etap 4 /5

Przekrój marakuję na pół.

  • 150g marakuja

Etap 5 /5

Przelej koktajl mleczny do szklanek i podawaj z marakują.