Kotlety jagnięce marynowane w ziołach włoskich
- Całkowity czas 1 godz. 23 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 Jagnięcina
4 Jałowiec
4 Pieprz
1 Cebula dymka
1 goździk Czosnek
2 łyżka Wino
6 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 Cytryna
1 łyżeczka Zioła
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Rozgnieć jagody jałowca i pieprz w moździerzu. Umieść w dużej misce. Dymkę pokrój w cienkie plasterki i dodaj do miski razem z posiekanym czosnkiem. Dodaj białe wino, oliwę, skórkę z cytryny i mieszankę przypraw włoskich. Dobrze wymieszaj, następnie dodaj kotlety jagnięce i dobrze pokryj je marynatą. Włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Etap 2 /3
Otwórz OptiGrill w pozycji Grill. Ustaw boczny termostat w pozycji 4. Po podgrzaniu połóż kotlety jagnięce na grillu i smaż przez 4 minuty z każdej strony. Rozłóż kotlety równomiernie pomiędzy dwiema płytami grillowymi, aby zapewnić równomierne zarumienienie.
Etap 3 /3
Gdy kotlety się usmażą, rozłóż je na talerzach i od razu podawaj.