Kotlety jagnięce w szermuli
Tefal
Przepis według Tefal

Kotlety jagnięce w szermuli

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 30 g Pietruszka

  • 30 g Kolendra

  • 2 goździk Czosnek

  • 1 łyżeczka Kmin rzymski

  • 1 łyżeczka Papryka

  • 1 łyżeczka Płatki chili

  • 1 Sok z cytryny

  • 20 cl Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

  • 8 Kotlety jagnięce najwyższej jakości

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Umyj pietruszkę i kolendrę, osusz, a następnie bardzo drobno posiekaj. Zmiażdż czosnek.

  • 30g Pietruszka
  • 30g Kolendra
  • 2goździk Czosnek

Etap 2 /6

Włóż pietruszkę, kolendrę i czosnek do miski. Wymieszaj, starając się rozgnieść zioła w jak największym stopniu. Możesz to zrobić także w moździerzu. Dodaj kmin rzymski, paprykę, płatki chili, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj. Wlej sok z cytryny i oliwę z oliwek. Wymieszaj i odstaw na bok.

  • 1łyżeczka Kmin rzymski
  • 1łyżeczka Papryka
  • 1łyżeczka Płatki chili
  • 1 Sok z cytryny
  • 20cl Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 3 /6

Wyjmij kotlety jagnięce z lodówki 30 minut przed przystąpieniem do pieczenia.

  • 8 Kotlety jagnięce najwyższej jakości

Etap 4 /6

Tuż przed włożeniem do urządzenia wymieszaj marynatę po raz ostatni i zanurz w niej połowę kotletów.

Etap 5 /6

Włóż je do Easy Fry, ustaw program Grill i piecz przez 6 minut. Kotlety powinny być różowe w środku. Jeśli wolisz dobrze upieczone mięso, możesz je piec nieco dłużej.

Etap 6 /6

Podawaj ze świeżą sałatką i warzywami gotowanymi na parze. Do małej miski wlej resztę szermuli i podawaj z kotletami.