Kotlety jagnięce w szermuli
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (1)
Składniki
8 osób
30 g Pietruszka
30 g Kolendra
2 goździk Czosnek
1 łyżeczka Kmin rzymski
1 łyżeczka Papryka
1 łyżeczka Płatki chili
1 Sok z cytryny
20 cl Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
8 Kotlety jagnięce najwyższej jakości
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Umyj pietruszkę i kolendrę, osusz, a następnie bardzo drobno posiekaj. Zmiażdż czosnek.
Etap 2 /6
Włóż pietruszkę, kolendrę i czosnek do miski. Wymieszaj, starając się rozgnieść zioła w jak największym stopniu. Możesz to zrobić także w moździerzu. Dodaj kmin rzymski, paprykę, płatki chili, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj. Wlej sok z cytryny i oliwę z oliwek. Wymieszaj i odstaw na bok.
Etap 3 /6
Wyjmij kotlety jagnięce z lodówki 30 minut przed przystąpieniem do pieczenia.
Etap 4 /6
Tuż przed włożeniem do urządzenia wymieszaj marynatę po raz ostatni i zanurz w niej połowę kotletów.
Etap 5 /6
Włóż je do Easy Fry, ustaw program Grill i piecz przez 6 minut. Kotlety powinny być różowe w środku. Jeśli wolisz dobrze upieczone mięso, możesz je piec nieco dłużej.
Etap 6 /6
Podawaj ze świeżą sałatką i warzywami gotowanymi na parze. Do małej miski wlej resztę szermuli i podawaj z kotletami.