Krem cappuccino
Tefal
Przepis według Tefal

Krem cappuccino

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 szt. Biszkopty

  • 70 ml Espresso

  • 1 łyżeczka Ekstrakt kawowy

  • 270 ml Śmietanka

  • 90 ml Mleko

  • 3 szt. Białka

  • 75 g Cukier

  • 9 łyżka Bita śmietana

  • 1 łyżeczka Kakao

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 6szt. Biszkopty
  • 70ml Espresso
  • 1łyżeczka Ekstrakt kawowy
  • 270ml Śmietanka
  • 90ml Mleko
  • 3szt. Białka
  • 75g Cukier
  • 9łyżka Bita śmietana
  • 1łyżeczka Kakao

Etap 2 /5

Umieść w werynkach biszkopty i nasącz je mocną kawą. Wymieszaj cukier, białka, mleko, śmietanę i ekstrakt kawowy.

  • 6szt. Biszkopty
  • 70ml Espresso
  • 1łyżeczka Ekstrakt kawowy
  • 270ml Śmietanka
  • 90ml Mleko
  • 3szt. Białka
  • 75g Cukier

Etap 3 /5

Rozdziel wszystko do werynek. Przykryj pokrywką i umieść w Cook4me z 200 ml wody.

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Schłodź przez co najmniej 4 godziny i podawaj z bitą śmietaną i kakao.

  • 9łyżka Bita śmietana
  • 1łyżeczka Kakao