Krem do ciast - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Krem do ciast

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 jajko

  • 35 g Cukier

  • 15 g Skrobia kukurydziana

  • 23 cl mleko

  • 1 Wanilia

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W misie urządzenia umieść jajko i cukier. Naciśnij "Start".

  • 1 jajko
  • 35g Cukier
  • Trzepaczka flex

Etap 2 /6

Dodaj skrobię kukurydzianą i naciśnij "Start".

  • 15g Skrobia kukurydziana
  • Trzepaczka flex

Etap 3 /6

W rondelku podgrzej mleko i ziarenka wanilii.

  • 23cl mleko
  • 1 Wanilia
  • Trzepaczka flex

Etap 4 /6

Mleko nie może się zagotować: po pierwszym bąbelku odliczyć 1 minutę i zdejmij z ognia. Wlej bardzo powoli mieszankę mleka i wanilii do misy urządzenia i naciśnij "Start".

  • Trzepaczka flex

Etap 5 /6

Przenieś mieszaninę na patelnię. Gotuj na małym ogniu. Gdy śmietanka zacznie gęstnieć, doprowadź do wrzenia przez 3 minuty, ciągle mieszając trzepaczką.

Etap 6 /6

Rozłóż krem ​​na dużym talerzu, aby szybciej ostygł. Przykryj szczelnie folią spożywczą, tak aby stykała się z kremem. Twój krem ​​jest gotowy.