Krem kokosowo-czekoladowy
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 ml Mleko kokosowe
10 g Mąka kukurydziana
1 szt. Białko
50 ml Śmietana 12% (lub mleko)
40 g Cukier
2.5 szt. Żelatyna w listkach
2 łyżka Drażetki czekoladowe
Foremki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
150ml Mleko kokosowe 10g Mąka kukurydziana 1szt. Białko 50ml Śmietana 12% (lub mleko) 40g Cukier 2.5szt. Żelatyna w listkach 2łyżka Drażetki czekoladowe szt. Foremki
Etap 2 /6
Umieść 1 łyżkę smarowidła w każdej foremce. Ustaw po jednej stronie. Wymieszaj mąkę kukurydzianą z mleczkiem kokosowym i śmietaną.
150ml Mleko kokosowe 10g Mąka kukurydziana 50ml Śmietana 12% (lub mleko) 2łyżka Drażetki czekoladowe
Etap 3 /6
Wlej masę do Cook4me. Mieszaj, aż zgęstnieje. Dodaj odsączoną żelatynę.
2.5szt. Żelatyna w listkach
Etap 4 /6
Dodaj cukier i białka. Wlej do foremek. Przykryj folią spożywczą. Włóż do czystego Cook4me z 250 ml wody.
1szt. Białko 40g Cukier szt. Foremki
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Pozostaw do ostygnięcia.