Krem pieczarkowo-serowy
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Krem pieczarkowo-serowy

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Pieczarek

  • 300 g Serka topionego

  • 150 g Cebuli

  • 100 g Ziemniaków

  • 100 g Marchewki

  • 3 Ząbki czosnku

  • Sól i pieprz

  • 15 g Oliwy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Pieczarki dokładnie umyj najlepiej w wodzie z sodą oczyszczoną. Marchew, ziemniaki, cebulę oraz czosnek obierz. Pokrój warzywa na mniejsze kawałki.

Etap 2 /5

W Cook4Me podsmaż na oliwie pokrojoną cebulę z czosnkiem, a następnie dorzuć pieczarki.

Etap 3 /5

Dodaj pozostałe warzywa.

Etap 4 /5

Całość zalej wodą do przykrycia składników i gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Po gotowaniu, aż warzywa zmiękną, dodaj przyprawy oraz serek topiony. Zblenduj na gładki krem. Zupę podawaj z keto grzankami i nasionami, na przykład słonecznika.