Krem z bakłażana i selera - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Krem z bakłażana i selera

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Bakłażan

  • 300 g Seler

  • 3 szt. Szalotki

  • 3 szczypta Świeże liście tymianku

  • 1 łyżeczka Mielony kminek

  • 120 g Kremowy ser

  • 750 ml Bulion warzywny

  • 300 ml Mleko

  • 1.5 łyżeczka Cukier

  • Olej sezamowy

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Obierz i umyj bakłażana, pokrój go w kostkę.

  • 900g Bakłażan

Etap 3 /6

Do Cook4Me wrzuć bakłażana, selera, szalotkę, mleko, bulion, kminek, tymianek, sól, pieprz i cukier.

  • 900g Bakłażan
  • 300g Seler
  • 3szt. Szalotki
  • 3szczypta Świeże liście tymianku
  • 1łyżeczka Mielony kminek
  • 750ml Bulion warzywny
  • 300ml Mleko
  • 1.5łyżeczka Cukier

Etap 4 /6

Gotuj składniki.

Etap 5 /6

Dodaj kremowy serek do smarowania.

  • 120g Kremowy ser

Etap 6 /6

Udekoruj nasionami sezamu i olejem.

  • Olej sezamowy