Krem z bakłażana i selera
- Całkowity czas 22 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Bakłażan
300 g Seler
3 szt. Szalotki
3 szczypta Świeże liście tymianku
1 łyżeczka Mielony kminek
120 g Kremowy ser
750 ml Bulion warzywny
300 ml Mleko
1.5 łyżeczka Cukier
Olej sezamowy
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Obierz i umyj bakłażana, pokrój go w kostkę.
900g Bakłażan
Etap 3 /6
Do Cook4Me wrzuć bakłażana, selera, szalotkę, mleko, bulion, kminek, tymianek, sól, pieprz i cukier.
900g Bakłażan 300g Seler 3szt. Szalotki 3szczypta Świeże liście tymianku 1łyżeczka Mielony kminek 750ml Bulion warzywny 300ml Mleko 1.5łyżeczka Cukier
Etap 4 /6
Gotuj składniki.
Etap 5 /6
Dodaj kremowy serek do smarowania.
120g Kremowy ser
Etap 6 /6
Udekoruj nasionami sezamu i olejem.
Olej sezamowy