Krem z kukurydzy i mleka kokosowego - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Krem z kukurydzy i mleka kokosowego

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 42 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 szt. Kolba kukurydzy

  • 150 g Ziemniaki

  • 2 szt. Pałki z kurczaka

  • 300 ml Bulion warzywny lub drobiowy

  • 1 szt. Cebula dymka

  • 1 szt. Czosnek

  • 1 szt. Liście laurowe

  • 1 łyżka Świeża kolendra

  • 50 ml Mleko kokosowe

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 1szt. Kolba kukurydzy
  • 150g Ziemniaki
  • 2szt. Pałki z kurczaka
  • 300ml Bulion warzywny lub drobiowy
  • 1szt. Cebula dymka
  • 1szt. Czosnek
  • 1szt. Liście laurowe
  • 1łyżka Świeża kolendra
  • 50ml Mleko kokosowe
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Ziemniaki pokrój w kostkę.

  • 150g Ziemniaki

Etap 3 /5

Umieść wszystkie składniki (oprócz kolendry) w Cook4me.

  • 1szt. Kolba kukurydzy
  • 150g Ziemniaki
  • 2szt. Pałki z kurczaka
  • 300ml Bulion warzywny lub drobiowy
  • 1szt. Cebula dymka
  • 1szt. Czosnek
  • 1szt. Liście laurowe
  • 50ml Mleko kokosowe
  • Sól, pieprz

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Usuń kości z pałek z kurczaka. Dodaj mleczko kokosowe. Wymieszaj i utłucz ziemniaki.

  • 150g Ziemniaki
  • 2szt. Pałki z kurczaka
  • 50ml Mleko kokosowe