Krem z pomidorów
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 kg Pomidorów
2 Papryki
2 Marchewki
1 Cebula
2 Ząbki czosnku
200 ml Bulionu
200 ml Śmietanki 36%
1 łyżka Soli
1 łyżka Pieprzu
1 łyżka Masła
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Marchew i cebulę obierz i pokrój w mniejsze kawałki. Paprykę umyj i pokrój. Warzywa podsmaż na maśle.
Etap 3 /5
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do warzyw. Dodaj obrany czosnek oraz przyprawy.
Etap 4 /5
Do warzyw wlej bulion i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Zblenduj ugotowane składniki i połącz ze śmietanką. Gotuj, aż zupa zgęstnieje.