Krem z pomidorów - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Krem z pomidorów

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 kg Pomidorów

  • 2 Papryki

  • 2 Marchewki

  • 1 Cebula

  • 2 Ząbki czosnku

  • 200 ml Bulionu

  • 200 ml Śmietanki 36%

  • 1 łyżka Soli

  • 1 łyżka Pieprzu

  • 1 łyżka Masła

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 2kg Pomidorów
  • 2 Papryki
  • 2 Marchewki
  • 1 Cebula
  • 2 Ząbki czosnku
  • 200ml Bulionu
  • 200ml Śmietanki 36%
  • 1łyżka Soli
  • 1łyżka Pieprzu
  • 1łyżka Masła

Etap 2 /5

Marchew i cebulę obierz i pokrój w mniejsze kawałki. Paprykę umyj i pokrój. Warzywa podsmaż na maśle.

  • 2 Papryki
  • 2 Marchewki
  • 1 Cebula
  • 1łyżka Masła

Etap 3 /5

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do warzyw. Dodaj obrany czosnek oraz przyprawy.

  • 2kg Pomidorów
  • 2 Ząbki czosnku
  • 1łyżka Soli
  • 1łyżka Pieprzu

Etap 4 /5

Do warzyw wlej bulion i gotuj pod ciśnieniem.

  • 200ml Bulionu

Etap 5 /5

Zblenduj ugotowane składniki i połącz ze śmietanką. Gotuj, aż zupa zgęstnieje.

  • 200ml Śmietanki 36%