Krem z pieczonych pomidorów z grillowanymi szparagami
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 kg Pomidorów
2 Cukinie
5 Marchewek
0.5 kg Młodych ziemniaków
1 pęczek Szparagów
4 Ząbki czosnku
500 ml Bulionu warzywnego
200 ml Śmietanki 30%
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Wędzonej papryki
1 łyżeczka Słodkiej papryki
0.5 łyżeczka Pieprzu
0.5 łyżeczka Czosnku granulowanego
1 łyżka Masła klarowanego
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki. Sparz pomidory we wrzątku.
Etap 2 /8
Pomidory obierz ze skórki. Warzywa obierz i umyj.
Etap 3 /8
Wszystkie warzywa z wyjątkiem pomidorów pokrój na mniejsze kawałki i umieść razem z masłem w misie Cook4me. Użyj pokrywy Extra Crisp. Piecz warzywa 20 minut. W połowie pieczenia wymieszaj całość. Czas: 20 minut Temperatura: 180°C
Etap 4 /8
Do pieczonych warzyw dodaj pomidory oraz czosnek i piecz przez kolejne 10 minut. Czas: 10 minut Temperatura: 180°C
Etap 5 /8
Zalej całość bulionem i gotuj przez 30 minut.
Etap 6 /8
W tym czasie odetnij końcówki ze szparagów, a następnie podgotuj i usmaż na patelni (możesz to zrobić wcześniej w Cook4me). Dodaj ulubione przyprawy.
Etap 7 /8
Zblenduj zupę i dodaj wszystkie przyprawy.
Etap 8 /8
Dodaj śmietankę i wymieszaj. Zupę krem podaj z grillowanymi szparagami.