Kremowy sos winegret z szalotką
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 ml oliwa z pierwszego tłoczenia
50 ml czerwony ocet winny
4 łyżeczka posiekana szalotka
3 łyżka miód
2 łyżeczka musztarda dijon
1 szczypta sól
1 szczypta czarny pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Włóż wszystkie składniki do blendera.
100ml oliwa z pierwszego tłoczenia 50ml czerwony ocet winny 4łyżeczka posiekana szalotka 3łyżka miód 2łyżeczka musztarda dijon 1szczypta sól 1szczypta czarny pieprz
Etap 2 /3
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 3 /3
Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku i spożyj w ciągu tygodnia.