Krupnik wg Bronte - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Bronte

Krupnik wg Bronte

ratings.4.8

4.8/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 2 duże ziemniaki

  • 100 g kaszy jęczmiennej

  • 0.5 kg mrożonej mieszanki warzywnej (marchew, brokuł, kalafior, groszek)

  • 2 l bulionu warzywnego

  • 1 liść laurowy

  • 2 ziela angielskie

  • 1 łyżka suszonej pietruszki

  • 1 cebula

  • 1 łyżka oleju

  • śmietana

  • sól

  • pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Funkcja smażenie - 2 minuty. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na 1 łyżeczce oleju.

  • 1 cebula
  • 1łyżka oleju

Etap 2 /3

Funkcja gotowanie pod ciśnieniem - 10 minut. Ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pozostałe składniki dodać do cebuli. Zalać bulionem i gotować pod ciśnieniem przez 10 minut.

  • 2 duże ziemniaki
  • 100g kaszy jęczmiennej
  • 0.5kg mrożonej mieszanki warzywnej (marchew, brokuł, kalafior, groszek)
  • 2l bulionu warzywnego
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 1łyżka suszonej pietruszki

Etap 3 /3

Doprawić do smaku. Można podawać z odrobiną śmietany.

  • śmietana
  • sól
  • pieprz