Krupnik wg Pati Sołtysik
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Krupnik wg Pati Sołtysik

Review 3 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 48 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g Mięso wołowe

  • 100 g Boczek wędzony

  • 2 Podudzia z kurczaka

  • 400 g Ziemniak

  • 200 g Kasza jęczmienna

  • 200 g Marchew

  • 100 g Masło

  • 50 g Pietruszka

  • 50 g Seler korzeniowy

  • 50 g Cebula

  • 40 g Cebula szalotka

  • 30 g Por

  • 6 Ziele angielskie

  • 4 Liść laurowy

  • 2 łyżeczka Czosnek granulowany

  • 1 łyżeczka Kmin rzymski

  • 1 łyżeczka Cząber

  • Pietruszka

  • Koperek

  • 1 łyżka Olej

  • 2.5 l Woda

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Warzywa dokładnie umyj. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewkę w talarki, a pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szalotkę, cebulę i pora posiekaj w piórka.

Etap 2 /4

Do Cook4me wlej łyżkę oleju, dodaj boczek, cebulę, szalotkę i pora. Podsmażaj przez 4 min mieszając.

  • 100g Boczek wędzony
  • 50g Cebula
  • 40g Cebula szalotka
  • 30g Por
  • 1łyżka Olej

Etap 3 /4

Włóż masło i je roztop. Dodaj ziemniaki, marchewkę i selera i mieszając podsmażaj przez 4 min.

  • 400g Ziemniak
  • 200g Marchew
  • 100g Masło
  • 50g Seler korzeniowy

Etap 4 /4

Dodaj mięso wołowe, podudzia z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe oraz pozostałe przyprawy i posiekany koperek i pietruszkę. Dosyp kaszę i wlej 2,5 l wody. Gotuj pod ciśnieniem przez 30 min.

  • 250g Mięso wołowe
  • 2 Podudzia z kurczaka
  • 200g Kasza jęczmienna
  • 6 Ziele angielskie
  • 4 Liść laurowy
  • 2łyżeczka Czosnek granulowany
  • 1łyżeczka Kmin rzymski
  • 1łyżeczka Cząber
  • pęczek Pietruszka
  • pęczek Koperek
  • 2.5l Woda
  • Sól, pieprz