Kulki mięsne - kofta - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kulki mięsne - kofta

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 250 g Mielona wołowina

  • 200 g Pokrojone pomidory

  • 0.5 szt. Ząbki czosnku

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 3 szt. Świeża kolendra

  • 1 szt. Szalotki

  • 100 ml Woda

  • 2 łyżeczka Zioła do kofty

  • Sól i pieprz

  • 10 g Orzeszki piniowe

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Posiekaj drobno szalotkę.

  • 1szt. Szalotki

Etap 3 /8

Posiekaj drobno kolendrę.

  • 3szt. Świeża kolendra

Etap 4 /8

Wymieszaj wołowinę, kolendrę, szalotki, czosnek, zioła, orzeszki piniowe, sól i pieprz. Uformuj kulki po 30 g. Wlej olej do Cook4Me.

  • 250g Mielona wołowina
  • 0.5szt. Ząbki czosnku
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 3szt. Świeża kolendra
  • 1szt. Szalotki
  • 2łyżeczka Zioła do kofty
  • Sól i pieprz
  • 10g Orzeszki piniowe

Etap 5 /8

Zrumień kulki mięsne na oliwie.

Etap 6 /8

Zmiksuj pomidory z wodą do uzyskania przecieru. Przelej do Cook4Me i dodaj kulki mięsne.

  • 200g Pokrojone pomidory
  • 100ml Woda

Etap 7 /8

Gotuj składniki.

Etap 8 /8

Kulki mięsne podawaj z kaszą.