Kulki mięsne - kofta
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
250 g Mielona wołowina
200 g Pokrojone pomidory
0.5 szt. Ząbki czosnku
1 łyżka Oliwa z oliwek
3 szt. Świeża kolendra
1 szt. Szalotki
100 ml Woda
2 łyżeczka Zioła do kofty
Sól i pieprz
10 g Orzeszki piniowe
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Posiekaj drobno szalotkę.
1szt. Szalotki
Etap 3 /8
Posiekaj drobno kolendrę.
3szt. Świeża kolendra
Etap 4 /8
Wymieszaj wołowinę, kolendrę, szalotki, czosnek, zioła, orzeszki piniowe, sól i pieprz. Uformuj kulki po 30 g. Wlej olej do Cook4Me.
250g Mielona wołowina 0.5szt. Ząbki czosnku 1łyżka Oliwa z oliwek 3szt. Świeża kolendra 1szt. Szalotki 2łyżeczka Zioła do kofty Sól i pieprz 10g Orzeszki piniowe
Etap 5 /8
Zrumień kulki mięsne na oliwie.
Etap 6 /8
Zmiksuj pomidory z wodą do uzyskania przecieru. Przelej do Cook4Me i dodaj kulki mięsne.
200g Pokrojone pomidory 100ml Woda
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Kulki mięsne podawaj z kaszą.