Kurczak hibachi - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kurczak hibachi

ratings.4.8

4.8/5 -

  • Całkowity czas 29 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 g Pierś z kurczaka

  • 1 łyżka Olej sezamowy

  • 1 łyżka Sos ostrygowy

  • 1 łyżka Imbir

  • 1 Czosnek

  • 2 łyżka Sos sojowy

  • 0.5 Limonka

  • 1 łyżka Sezam

  • 1 Szalotka

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 2g Pierś z kurczaka
  • 1łyżka Olej sezamowy
  • 1łyżka Sos ostrygowy
  • 1łyżka Imbir
  • 1 Czosnek
  • 2łyżka Sos sojowy
  • 0.5 Limonka
  • 1łyżka Sezam
  • 1 Szalotka

Etap 2 /8

Do Cook4me wlej 250 ml wody.

Etap 3 /8

Włóż koszyk do gotowania na parze, a do koszyka włóż kurczaka.

  • 2g Pierś z kurczaka

Etap 4 /8

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /8

Wyjmij kurczaka i pokrój go w niewielką kostkę.

Etap 6 /8

Do Cook4me wlej olej sezamowy.

  • 1łyżka Olej sezamowy

Etap 7 /8

Podsmaż kurczaka i dodaj pozostałe składniki.

  • 1łyżka Sos ostrygowy
  • 1łyżka Imbir
  • 1 Czosnek
  • 2łyżka Sos sojowy
  • 0.5 Limonka
  • 1łyżka Sezam
  • 1 Szalotka

Etap 8 /8

Podawaj z podsmażoną kapustą pok choi, ryżem albo makaronem.