Kuskus z jajami na twardo
Tefal
Przepis według Tefal

Kuskus z jajami na twardo

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 370 g Drobny kuskus

  • 6 łyżka Oliwa z oliwek

  • 3 szt. Marchewki

  • 3 szt. Cukinia

  • 400 g Ciecierzyca

  • 3 szt. Kiełbasa wegańska

  • 6 szt. Jajka

  • 1200 ml Bulion warzywny

  • 1.5 łyżeczka Zioła do kuskusu

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 370g Drobny kuskus
  • 6łyżka Oliwa z oliwek
  • 3szt. Marchewki
  • 3szt. Cukinia
  • 400g Ciecierzyca
  • 3szt. Kiełbasa wegańska
  • 6szt. Jajka
  • 1200ml Bulion warzywny
  • 1.5łyżeczka Zioła do kuskusu

Etap 2 /6

Zrób dziurki na czubkach skorupek jaj.

  • 3szt. Kiełbasa wegańska

Etap 3 /6

Podgrzej olej w Cook4Me. Polej nim kaszę (w misce). Wymieszaj.

Etap 4 /6

Do Cook4Me dodaj warzywa, kiełbasę, bulion, ciecierzycę i zioła. Dodaj sól, pieprz i wymieszaj. Włóż jaja (nieobrane).

  • 6łyżka Oliwa z oliwek
  • 3szt. Marchewki
  • 3szt. Cukinia
  • 400g Ciecierzyca
  • 3szt. Kiełbasa wegańska
  • 6szt. Jajka
  • 1200ml Bulion warzywny
  • 1.5łyżeczka Zioła do kuskusu

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Wlej bulion do kaszy. Odczekaj 5 minut. Podawaj z uprzednio obranymi jajami.

  • 370g Drobny kuskus