Kuskus z jajami na twardo
- Całkowity czas 27 min.
- 20 min.Czas przygotowania 
- 7 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
6 osób
- 370 g Drobny kuskus 
- 6 łyżka Oliwa z oliwek 
- 3 szt. Marchewki 
- 3 szt. Cukinia 
- 400 g Ciecierzyca 
- 3 szt. Kiełbasa wegańska 
- 6 szt. Jajka 
- 1200 ml Bulion warzywny 
- 1.5 łyżeczka Zioła do kuskusu 
- Sól, pieprz 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Zrób dziurki na czubkach skorupek jaj.
Etap 3 /6
Podgrzej olej w Cook4Me. Polej nim kaszę (w misce). Wymieszaj.
Etap 4 /6
Do Cook4Me dodaj warzywa, kiełbasę, bulion, ciecierzycę i zioła. Dodaj sól, pieprz i wymieszaj. Włóż jaja (nieobrane).
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Wlej bulion do kaszy. Odczekaj 5 minut. Podawaj z uprzednio obranymi jajami.

