Leczo według Pati Sołtysik
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
250 g Papryka
100 g Cukinia
75 g Pieczarki
150 g Pomidory
220 g Kiełbasa
60 g Biała cebula
30 g Cebula czerwona
250 ml Passata
80 ml Woda
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Masło
Sól i pieprz
1 łyżeczka Oregano
1 łyżeczka Czosnek niedźwiedzi
1 łyżeczka Papryka wędzona
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Warzywa dokładnie umyć. Paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kosteczkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Cebulę drobno siekamy, a kiełbasę kroimy w talarki.
Etap 3 /5
Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy w trybie średnie podsmażanie. Wrzucamy kiełbasę, przez 7 minut podsmażamy w trybie średnie podsmażanie.
Etap 4 /5
Wlewamy oliwę i dodajemy cebulę, pieczarki, cukinię, paprykę i pomidory. W trybie średnie podsmażanie mieszamy przez 8 min.
Etap 5 /5
Po tym czasie do Cook4me wlewamy passatę, wodę i dodajemy przyprawy. Gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 20 min.
