Lody na patyku o smaku melonowo-malinowym.
Tefal
Przepis według Tefal

Lody na patyku o smaku melonowo-malinowym.

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 8 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    8 godz.

Składniki

4 osób

  • 1 kg melon

  • 3 łyżka sok z cytryny

  • 250 g maliny

  • 2 łyżka płynny miód

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Obierz melon i wyjmij nasiona.

  • 1kg melon

Etap 2 /8

Potnij miąższ na duże kawałki i włóż je do blendera.

Etap 3 /8

Dodaj sok z cytryny.

  • 3łyżka sok z cytryny

Etap 4 /8

Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.

Etap 5 /8

Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i wlej wszystko do miski.

Etap 6 /8

Powtórz te kroki dla malin i płynnego miodu.

  • 250g maliny
  • 2łyżka płynny miód

Etap 7 /8

Aby przyrządzić lody na patyku, układaj naprzemiennie warstwy przecieru melonowego i malinowego. Ostrożnie wlewaj każdą warstwę aby uniknąć wymieszania.

Etap 8 /8

Włóż drewniany patyk do każdego loda i pozostaw je na noc w zamrażarce, aby upewnić się, że są dobrze zmrożone.