Małże z czarnym ryżem
- Całkowity czas 21 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
200 g Ryż czarny
1000 g Małże
3 Szalotka
150 ml Wino białe
3 Szafran
1 szczypta Chili
30 g Masło
200 g Groszek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz i drobno posiekaj szalotkę.
Etap 3 /8
Wsyp ryż do Cook4me i zalej wodą.
Etap 4 /8
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /8
Odłóż ryż na bok. Włóż skorupiaki do Cook4me i smaż mieszając przez 10 minut, aż się otworzą. Odłóż na bok.
Etap 6 /8
Wlej olej do Cook4me. Podsmaż szalotki. Dodaj szafran i chilli. Wlej białe wino.
Etap 7 /8
Dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Dodaj skorupiaki, groszek i ryż. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Etap 8 /8
Smacznego!