Maślankowa „pizza” - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Maślankowa „pizza”

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    16 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 8 kawałek Dynia piżmowa

  • Oliwa z oliwek

  • Sól i pieprz

  • 4 Pomidory

  • 1 Średnia cebula

  • 150 g Tarty ser gruyère

  • Oregano

  • 4 kawałek Szynka parmeńska

  • Posiekana bazylia

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Obierz kabaczka i pokrój go na plasterki o grubości ok. 1,5 cm.

  • 8kawałek Dynia piżmowa

Etap 2 /5

Posmaruj obie strony olejem, a następnie dopraw solą i pieprzem. Umieść plasterki na standardowej tacy Easy Fry, ustaw program FRYTKI i piecz przez 11 minut w temperaturze 200°C.

  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz

Etap 3 /5

W międzyczasie pokrój pomidory w kostkę i dodaj posiekaną cebulę, sól i pieprz.

  • 4 Pomidory
  • 1 Średnia cebula

Etap 4 /5

Pokryj upieczone plasterki pomidorowo-cebulową mieszanką. Posyp serem gruyere i oregano. Włóż płytę grillową do Easy Fry, ustaw program GRILL i piecz przez 5 minut w temperaturze 200°C.

  • 150g Tarty ser gruyère
  • Oregano

Etap 5 /5

Ułóż plasterki na płycie i posyp je małymi kawałkami szynki parmeńskiej oraz bazylią. Podawaj ze świeżą, zieloną sałatką.

  • 4kawałek Szynka parmeńska
  • Posiekana bazylia