Maślankowa „pizza”
- Całkowity czas 31 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
8 kawałek Dynia piżmowa
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
4 Pomidory
1 Średnia cebula
150 g Tarty ser gruyère
Oregano
4 kawałek Szynka parmeńska
Posiekana bazylia
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Obierz kabaczka i pokrój go na plasterki o grubości ok. 1,5 cm.
8kawałek Dynia piżmowa
Etap 2 /5
Posmaruj obie strony olejem, a następnie dopraw solą i pieprzem. Umieść plasterki na standardowej tacy Easy Fry, ustaw program FRYTKI i piecz przez 11 minut w temperaturze 200°C.
Oliwa z oliwek Sól i pieprz
Etap 3 /5
W międzyczasie pokrój pomidory w kostkę i dodaj posiekaną cebulę, sól i pieprz.
4 Pomidory 1 Średnia cebula
Etap 4 /5
Pokryj upieczone plasterki pomidorowo-cebulową mieszanką. Posyp serem gruyere i oregano. Włóż płytę grillową do Easy Fry, ustaw program GRILL i piecz przez 5 minut w temperaturze 200°C.
150g Tarty ser gruyère Oregano
Etap 5 /5
Ułóż plasterki na płycie i posyp je małymi kawałkami szynki parmeńskiej oraz bazylią. Podawaj ze świeżą, zieloną sałatką.
4kawałek Szynka parmeńska Posiekana bazylia