Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem
- Całkowity czas 20 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Mięsa mielonego wieprzowego
1 Cebula
1 Marchewka
3 Ząbki czosnku
1 szczypta Majeranku
Bazylia do dekoracji
1 Puszka pomidorów krojonych
1 Koncentrat pomidorowy
1 łyżka Mąki pszennej
100 ml Śmietanki 30%
Sól i pieprz do smaku wg uznania
1 łyżka Oleju
200 ml Wody
1 Opakowanie makaronu spaghetti
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Rozgrzej urządzenie i podsmaż na łyżce oleju mięso mielone z przyprawami i warzywami
Etap 2 /2
Dodaj puszkę pomidorów oraz koncentrat pomidorowy, a następnie uzupełnij wszystko mąką rozrobioną w wodzie. Na koniec dodaj śmietankę, makaron i gotuj pod ciśnieniem. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii.