Makaron z mięsem i podgrzybkami
Przepis według Magdalena D.T.

Makaron z mięsem i podgrzybkami

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego

  • 500 g makaronu penne

  • 1100 ml wody

  • 2 cebule

  • 2 łyżeczka soli

  • 0.5 łyżeczka Vegety

  • 280 g podgrzybków smażonych na maśle (jeden słoiczek)

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój drobno cebulę

  • 2 cebule

Etap 2 /4

Podsmaż na oliwie mięso mielone z cebulą. Kiedy mięso zbieleje, dodaj wodę, smażone podgrzybki, sól i Vegetę. Nie przerywając smażenia, wymieszaj potrawę i poczekaj aż całość zacznie bulgotać.

  • 500g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1100ml wody
  • 2 cebule
  • 2łyżeczka soli
  • 0.5łyżeczka Vegety
  • 280g podgrzybków smażonych na maśle (jeden słoiczek)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Etap 3 /4

Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.

  • 500g mięsa mielonego wieprzowego
  • 500g makaronu penne
  • 1100ml wody
  • 2 cebule
  • 2łyżeczka soli
  • 0.5łyżeczka Vegety
  • 280g podgrzybków smażonych na maśle (jeden słoiczek)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Etap 4 /4

Po zakończeniu dekompresji wymieszaj danie.

  • 500g mięsa mielonego wieprzowego
  • 500g makaronu penne
  • 1100ml wody
  • 2 cebule
  • 2łyżeczka soli
  • 0.5łyżeczka Vegety
  • 280g podgrzybków smażonych na maśle (jeden słoiczek)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek