Makaron z mięsem i podgrzybkami
- Całkowity czas 19 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g mięsa mielonego wieprzowego
500 g makaronu penne
1100 ml wody
2 cebule
2 łyżeczka soli
0.5 łyżeczka Vegety
280 g podgrzybków smażonych na maśle (jeden słoiczek)
1 łyżka oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój drobno cebulę
Etap 2 /4
Podsmaż na oliwie mięso mielone z cebulą. Kiedy mięso zbieleje, dodaj wodę, smażone podgrzybki, sól i Vegetę. Nie przerywając smażenia, wymieszaj potrawę i poczekaj aż całość zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji wymieszaj danie.